Σχετικά με εμάς

Σχετικά με εμάς

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο το λίκνο του πολιτισμού, αλλά και μια χώρα όπου βρέθηκαν μερικοί από τους πρώτους νεοφώτιστους Χριστιανούς, από την εποχή των ταξιδιών του Αποστόλου Παύλου. Οι πρώτοι Έλληνες μέλη της Εκκλησίας ήταν το 1905. Δέκα χρόνια νωρίτερα, δυο άνδρες, όταν διάβασαν κάποια έντυπα της Εκκλησίας, έγραψαν ζητώντας να διδαχτούν τις διδασκαλίες. Έτσι στάλθηκαν ιεραπόστολοι. Μολονότι οι άνδρες αυτοί ασπάστηκαν γρήγορα αυτές τις διδασκαλίες, το θεώρησαν απαραίτητο να περιμένουν δέκα χρόνια προτού γίνουν επίσημα μέλη. Ένας από τους άνδρες αυτούς πέθανε πριν τα δέκα χρόνια, όμως ο άλλος άνδρας δημοσίευσε φυλλάδια για τις διδαχές της Εκκλησίας. Όταν οι υπεύθυνοι της Εκκλησίας ήρθαν να τον βαφτίσουν κι άλλοι επιθυμούσαν να βαφτιστούν.

Πολλές επίσημες επισκέψεις έγιναν στην Ελλάδα από ηγέτες της Εκκλησίας. Υπήρξαν αισθήματα μεγάλης αγάπης και πίστης στις διδασκαλίες του Αποστόλου Παύλου. Ήδη από το 1903 έγινε συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο και προσφέρθηκαν προσευχές για την ευλογία της Ελλάδας. Το 1972, ο Πρεσβύτερος Γκόρντον Χίνκλι, μαζί με τον πρόεδρο της Εκκλησίας τότε, τον Πρόεδρο Χάρολντ Λη, ανέβηκαν στην κορυφή του ιστορικού λόφου για να προσευχηθούν για το λαό της Ελλάδας. Το 1985, ο Πρεσβύτερος Ράσελ Νέλσον της Απαρτίας των Δώδεκα Αποστόλων της Εκκλησίας, έκανε επίσημη επίσκεψη.

Το 1990 οργανώθηκε επίσημα η Ιεραποστολή Αθηνών της Ελλάδας, της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, με ενορίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Δείτε περισσότερα (Αγγλικά)

Αν θέλετε να ξέρετε περισσότερα κάντε κλικ εδώ