Πτώση του Αδάμ και της Εύας

Πτώση του Αδάμ και της Εύας

Ο Αδάμ και η Εύα ήταν τα πρώτα παιδιά του Θεού που ήρθαν στη γη. Ο Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα και τους τοποθέτησε στον Κήπο της Εδέμ. Ο Αδάμ και η Εύα πλάστηκαν κατά την εικόνα του Θεού, με σώμα από σάρκα και οστά. Ενόσω ο Αδάμ και η Εύα ήταν στον κήπο, ήταν πάντα στην παρουσία του Θεού και μπορούσαν να είχαν ζήσει για πάντα. Ζούσαν σε κατάσταση αθωότητας και ο Θεός παρείχε για τις ανάγκες τους.

Στον Κήπο της Εδέμ, ο Θεός έδωσε στον Αδάμ και στην Εύα την ελευθεροβουλία τους. Τους πρόσταξε να μη φάνε από τον απαγορευμένο καρπό ή τον καρπό από το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού. Αν υπάκουαν στην εντολή αυτή, θα μπορούσαν να παραμείνουν στον κήπο, όμως δεν θα μπορούσαν να προοδεύσουν γνωρίζοντας την εμπειρία αντίθετων καταστάσεων στη θνητότητα. Δεν θα μπορούσαν να γνωρίσουν την χαρά, επειδή δεν μπορούσαν να γνωρίσουν την θλίψη και το πόνο.

Ο Σατανάς έβαλε σε πειρασμό τον Αδάμ και την Εύα να φάνε από τον απαγορευμένο καρπό και εκείνοι επέλεξαν να το πράξουν. Αυτό ήταν μέρος του σχεδίου του Θεού.

Εξαιτίας αυτής της επιλογής, εκδιώχθηκαν από τον κήπο και από τη φυσική παρουσία του Θεού. Το γεγονός αυτό καλείται πτώση. Ο αποχωρισμός από την παρουσία του Θεου είναι πνευματικός θάνατος. Ο Αδάμ και η Εύα έγιναν θνητοί – υπόκεινταν σε φυσικό θάνατο ή αποχωρισμό του σώματος και του πνεύματος. Μπορούσαν τώρα να γνωρίσουν ασθένειες και κάθε είδους βάσανα. Είχαν ηθική ελευθεροβουλία ή την ικανότητα να επιλέγουν ανάμεσα στο καλό και στο κακό. Με αυτό τον  τρόπο μπόρεσαν να μάθουν και να προοδεύουν. Μπόρεσαν επίσης να έχουν παιδιά, ώστε τα άλλα παιδιά-πνεύματα του Θεού να μπορέσουν να έρθουν στη γη, να λάβουν φυσικό σώμα και να δοκιμαστούν. Μόνο με τον τρόπο αυτό Θα μπορούσαν τα παιδιά του Θεού να προοδεύσουν και να γίνουν σαν Εκείνον.