Αποκατάσταση του Ευαγγελίου

Αποκατάσταση του Ευαγγελίου

Το 1820, όπως έχει κάνει στο παρελθόν, ο Πατέρας μας στους Ουρανούς διάλεξε ξανά έναν προφήτη να αποκαταστήσει το ευαγγέλιο και την ιεροσύνη στη γη. Το όνομα του προφήτη αυτού ήταν Τζόζεφ Σμιθ. Ως νεαρός άνδρας, ο Τζόζεφ είχε μπερδευτεί με τις διαφορές μεταξύ των εκκλησιών που υπήρχαν στην περιοχή του και ήθελε να μάθει ποια εκκλησία ήταν η σωστή. ο Τζόζεφ αποφάσισε να ρωτήσει τον Θεό τι πρέπει να κάνει. Όταν προσευχήθηκε να μάθει την αλήθεια, ο Επουράνιος Πατέρας μας και ο Ιησόυς Χριστός εμφανίστηκαν σε εκείνον. Ο Ιησόυς είπε στον Τζόζεφ να μην προσχωρήσει σε καμία από τις εκκλησίες γιατί  «όλες τους ήταν εσφαλμένες» (Τζόζεφ Σμιθ - Ιστορία 1:19).

Όπως είχει κανει ο Θεός με τον Αδάμ, τον Νωέ, τον Αβραάμ, τον Μωυσή και άλλους προφήτες σε άλλες θεϊκές Νομές, κάλεσε τον Τζόζεφ Σμιθ ως προφήτη, μεσω του οπίου το ολοκληρομένο ευαγγέλιο αποκαταστάθηκε.

Όπως ακριβώς ο Ιησόυς Χριστός οδήγησε τους Αποστόλους Του μέσω αποκάλυψης μετά την ανάστασή Του, έτσι συνεχίζει να καθοδηγεί την Εκκλησία σήμερα μέσα από τους ζωντανούς προφήτες και αποστόλους. Ο Πρόεδος της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών είναι ο επιλεγμένος προφήτης του Θεού σήμερα. Εκείνος, οι συμβουλοί του και οι Δώδεκα Απόστολοι, έχουν την εξουσία της ιεροσύνης που είχαν όλοι οι προφήτες και απόστολοι των περασμένων εποχών. Αυτοί οι άνδρες είναι προφήτες, βλέποντες και αποκαλύπτες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ