Ζωή στη Γη

Ζωή στη Γη

Η ζωή επάνω στη γη είναι μια ευκαιρία και μια ευλογία. Ο σκοπός μας σε τούτη τη ζωή είναι να έχουμε χαρά και να προετοιμαστούμε για να επιστρέψουμε στην παρουσία του θεού. Στη θνητότητα ζούμε σε μια κατάσταση όπου υποκείμεθα τόσο σε φυσικό, όσο και σε πνευματικό θάνατο. Ο Θεός έχει ένα τέλειο, ένδοξο, αθάνατο σώμα από σάρκα και οστά. Για να γίνουμε σαν το Θεό και να επιστρέψουμε στην παρουσία Του, Θα πρέπει κι εμέις να έχουμε ένα τέλειο, αθάνατο σώμα από σάρκα και οστά. ΄Ομως εξαιτίας της πτώσης του Αδαμ και της Εύας. Κάθε άνθρωπος στη γη έχει ένα ατελές, θνητό σώμα και τελικά θα πεθάνει. Εάν δεν ήταν ο Σωτήρας Ιησούς Χριστός, ο θάνατος θα τελείωνε κάθε ελπίδα για μια μελλοντική ύπαρξη με τον Επουράνιο Πατέρα.

Μαζί με το φυσικό θάνατο, η αμαρτία είναι ένα μεγάλο εμπόδιο που μας δεσμεύει από το να γίνουμε σαν τον Πατέρα μας στους Ουρανούς και να επιστρέψουμε στην παρουσία Του. Στη θνητή μας κατάσταση, συχνά ενδίδουμε στον πειρασμό, καταπατούμε τις εντολές του Θεού και αμαρτάνουμε. Ζώντας στη γη, ο καθένας μας κάνει λάθη. Αν και μερικές φορές δείχνει διαφορετικά, η αμαρτία πάντοτε οδηγεί στη δυστυχία. Η αμαρτία δημιουργεί συναισθήματα ενοχής και ντροπής. Εξαιτίας των αμαρτιών μας, δεν μπορούμε να επιστρέψουμε να ζήσουμε με τον Επουράνιο Πατέρα, εκτός και αν συγχωρεθούμε και καθαριστούμε πρώτα.

Ενόσω είμαστε στη θνητότητα, έχουμε εμπειρίες που μας φέρνουν ευτυχία. Έχουμε, επίσης, εμπειρίες που μας φέρνουν πόνο και θλίψη που ένα μέποσ του δημιουργείται από αμαρτωλές πράξεις των άλλων. Οι εμπειρίες αυτές μας δίνουν ευκαιρίες να μάθουμε και να αυξηθούμε πνευματικά, να διακρίνουμε το καλό από το κακό και να κάνουμε επιλογές. Ο Θεός μας επηρεάζει να κάνουμε το καλό. Ο Σατανάς μας βάζει σε πειρασμό να αμαρτήσουμε. Όπως με το φυσικό θάνατο, δεν μπορούμε να υπερνικήσουμε τις συνέπειες της αμαρτίας από μόνοι μας. Είμαστε ανίσχυροι χωρίς την εξιλέωση του Ιησού Χριστού.