Σχέδιο Σωτηρίας

Σχέδιο Σωτηρίας

Το σχέδιο σωτηρίας μας διδάσκει από πού ήρθαμε, γιατί βρισκόμαστε εδώ στη γη και πού θα πάμε μετά από αυτή τη ζωή. 

Ο Θεός είναι ο Πατέρας μας και μας αγαπά, είμαστε τα παιδιά Του.  Αποτελούμε μέρος της οικογένειάς Του και ζήσαμε μαζί Του πριν γεννηθούμε στη γη. Έχει ένα σχέδιο ευτυχίας που κάνει δυνατό για μας να επιστρέψουμε στην παρουσία Του μετά από αυτή τη ζωή.

Η πρόοδός μας εξαρτάται από το πώς χρησιμοποιούμε την ελευθεροβουλία μας που δόθηκε από το Θεό ή την ικανότητα να επιλέγουμε. Ως μέρος αυτού του σχεδίου, η πτώση του Αδάμ έκανε δυνατό για μας να έρθουμε στη γη, να αποκτήσουμε ένα φυσικό σώμα, εμπειρία και να έχουμε δικές μας οικογένειες. Όμως η πτώση φέρνει και το φυσικό θάνατο, ο οποίος είναι ο αποχωρισμός του πνεύματος από το σώμα και πνευματικό θάνατο, που είναι ο αποχωρισμός από το Θεό.

Ο Ιησούς Χριστός κατέχει κεντρική θέση στο σχέδιο του Θεού. Η εξιλεωτική θυσία του Χριστού υπερνίκησε τις επιπτώσεις τόσο του φυσικού, όσο και του πνευματικού θανάτου. Καθώς ζούμε σύμφωνα με το ευαγγέλιό του, Εκείνος θα συγχωρήσει ευσπλαχνικά τις αμαρτίες μας. θα μας θεραπεύσει και θα αντικαταστήσει την ενοχή και την ντροπή με ειρήνη και ευτιχία σε τούτη τη ζωή.

Ως μέρος του ευσπλαχνικού σχεδίου του Θεού, θα υποστούμε όλοι το φυσικό θάνατο. Το πνεύμα μας θα αποχωριστεί από το σώμα μας και θα ζήσουμε για ένα διάστημα στον κόσμο των πνευμάτων. Μετά θα αναστηθούμε με άνα αθάνατο σώμα, μια παντοτινή ένωση του σώματος και του πνεύματός μας. Θα κριθούμε σύμφωνα με τα έργα μας, και τις επιθυμίες μας. Εκείνοι οι οποίοι έζησαν σύμφωνα με το ευαγγέλιο θα λάβουν το μεγαλύτερο δώρο του Πατέρα μας στους Ουρανούς, το δώρο της αιώνιας ζωής στην παρουσία Του.